10 Idei de afaceri cu bani putini | Afaceri online de acasă

Am pregătit o listă cu idei de afaceri cu investiții mici care au perspectivă mare în următorii ani.

0 Comments

Afacerile online vor exploda în ultimii ani. Dacă te gândești la afaceri cu bani puțini și nu știi de unde să începi, acest articol este pentru tine. În acest mini-ghid nu vei găsi idei de afaceri online fără efort. Au fost selectate mai multe nișe din diferite domenii pentru a putea acoperi un spectru mai mare de necesități. De asemenea am ținut cont de cererea existentă pe piață și de valoarea investițiilor care trebuie făcute. 

Vrei să vezi cum voi construi o afacere online de la zero ?

Am decis să deschid canalul meu de YouTube unde vorbesc despre Prima Mea Afacere.

Majoritatea din ideile de afaceri cu bani puțini nu au nevoie de investiții mai mari de 1000 euro. Principala investiție se face în platformă: site web, platforme de vânzare, softuri, echipamente de bază.

Unele din ideile de afaceri prezentate sunt posibil de realizat atât online cât și offline. Ordinea în care sunt prezentate nu înseamnă că una este mai bună decât cealaltă. Careva din aceste nișe îmi sunt cunoscute într-o oarecare măsură fie că am avut tangență directă fie am lucrat cu clienți din această nișă.

Cel mai important lucru este să-ți formulezi propria analiză despre o anumită nișă. Aici vei găsi anumite idei + careva comentarii din perspectiva mea. S-ar putea să greșesc. Nu mă critica prea tare. Orice critică constructivă o poți adresa în comentarii mai jos sau pe grupul de suport. Astfel ne vom putea ajuta reciproc cu păreri și sfaturi.

Cea mai simpla afacere. Experiența mea.

La început, cu toții ne dorim ceva simplu care necesită investiții puțin și cu puțin riscuri din partea noastră. Astfel de idei de afaceri există.

Primii bani i-am făcut pe la 16 ani în perioada când îmi făceam studiile la colegiu. Nu pot să spun că era o afacere cu tot ce presupune o afacere reală, dar a fost un pas bun din care am învățat să-mi vând cunoștințele și abilitățile. Am învățat să-mi asum responsabilități, să-mi prețuiesc munca, să discut cu clienți…

Mai exact, era vorba despre crearea desenelor tehnice și lucrări de curs pentru cei leneși (nu mă criticați tare 😌). Am început cu ceva între prieteni, ca mai apoi să fac în masă, adică zeci sau de câteva ori am depășit 150 desene la sezon (eram deja la facultate. Partea bună era că am început să utilizezi o parte din desene și să le vând de 2-3 ori deoarece sarcinile nu se schimbau…

În felul acesta, pot spune că la acea vreme mi-am creat cea mai simplă afacere pe care o putea face. Mai târziu am înțeles că acest model de afacere este similară cu afacerile din ziua de azi în domeniul infoproduse.

Nu făceam mari bani, cel mai mult am reușit la un sezon să fac aproximativ 2000 euro, iar asta pentru mine erau bani importanți. Niciodată nu mai avusesem așa sumă de bani.

Cu acei bani, eram la un pas să cumpă un butic într-o piață unde mă gândeam să vând haine sau să mă ocup cu reparații electronice. Era cea mai simplă afacere pe care o vedeam la moment.

Între timp, niște prieteni au râs de mine, mi-au zis că cu așa sumă mică de bani poți să-ți cumperi doar o limonadă… La scurt timp, am renunțat la idee, am cheltuit banii, a trecut vara și m-am întors la facultate…

Până în ziua de azi îmi pare rău că m-am lăsat influențat de acel cerc de prieteni, care până în ziua de azi nu au făcut nici un pas spre antreprenoriat.

Nu-mi permit să dau sfaturi, și nu știu ce înseamnă pentru tine cea mai simplă afacere. Iată ce aș face eu:

 • aș identifica un produs fizic de la un furnizor din zonă
 • aș crea o ofertă unică de vânzare pe baza acelui produs
 • aș ampla acea ofertă pe site-ul de anunțuri, grupuri sau pe paginile personale din social media
 • Aș aștepta reacțiile

Am testat aceasta metodă cu produse fizice (încălțăminte, trotinete electrice, portmonee…) dar și cu servicii de creare site-uri. Ambele au funcționat.

Această idee de afacere ar putea fi cea mai simplă afacere pe care o poți începe. Dacă ești expert, ai cunoștințe bune într-un domeniu și poți deja livra ceva concret, de exemplu: servicii de creare site, marketing, design… atunci vezi lista cu idei de afaceri de mai jos care au și marjă înaltă de profit.

Iată care sunt cele 10 idei de afaceri online cu bani puțini și riscuri mici din partea ta.

Idei de afaceri cu bani putini în domeniul e-commerce

Comerțul online continuă să crească în fiecare an. Există încă nișe neacoperite sau care încă funcționează după modele vechi de afaceri. Avantajul unei astfel de afaceri online este că nu ai nevoie să investești în produs. Tot ce trebuie să faci este să identifici un produs sau o categorie de produse față de care există cerere.

De asemenea ai nevoie de o platformă pentru vânzări online. Pentru început, dacă ai un singur produs sau o categorie cu 10-20 puțin contează ce platformă vei alege. Îți recomand următoarele platforme care se potrivesc în majoritatea cazurilor:

 • Magazin pe platformă proprie de tip CMS (wordpress – woocommerce, joomla + j2store, opencart, prestashop). Acestea îți permit să-ți faci un magazin online simplu timp de o zi, dacă pui ceva efort. Vei avea nevoie și de un sistem de plăți online. Dacă ești începător și nu ai companie, poți încerca paypall care îți permite acest lucru. De asemenea dacă vinzi local, poți opta pentru plată la primirea după livrarea produsului. Nu încurajez aceste metode însă pentru validarea unei idei este acceptabil după care te poți legaliza (SRL, PFA).
 • Magazin pe platformă închiriată. Aceasta se potrivește pentru majoritatea tipurilor de comerț online. Singura grijă trebuie să fie la alegerea unei platforme. Pentru România recomand platforma gomag. Pentru internațional se potrivește shopify, wix, tilda. Avantajul este că te scapă de multe bătăi de cap pe partea de sisteme de plăți online și integrări cu alte servicii. Recomand pentru oameni non tehnici care vor rapid să vândă și să nu-și bată capul cu platforma.

Poți avea propriul stoc de produse sau poți merge pe varianta dropshipping. Prima te obligă să ai companie dacă lucrezi legal. Varianta cu dropshipping este mai loială, până la un anumit punct.

De ce recomand magazin online?

Dacă ești la început de drum ai nevoie să intri cât mai repede în teren. Trebuie practică. Vei avea provocări pe partea de alegere produse, platforme și reclame. Aceste abilități te vor ajuta mult dacă vrei să te dezvolți ca antreprenor online.

Această afacere poate poate fi realizată prin mai multe modele:

 • Stoc propriu de produse. Acest model este atunci când ai produsele fizic undeva în depozit propriu sau închiriat. Necesită câteva investiții pentru achiziția stocului de produse, livrare, depozitare. 
 • Dropshipping. Presupune să vinzi produse pe care nu le deții fizic și deseori nici nu le-ai văzut pe viu. Modelul de afacere online constă în listarea și vânzarea produselor de pe alte platforme (ebay, aliexpress, amazon) pe un magazin online propriu (deseori shopify sau wordpress). Oamenii cumpără produsele de la tine de pe site pe care fizic nu le ai. După care trimiți comanda prin achiziția acelui produs de pe magazinul furnizorului. Se câștigă din diferența de preț.
  Mai multe detalii despre Dropshipping aici
 • Magazin afiliat. Este nevoie să găsești un furnizor angro din regiune care poate face și serviciul de livrare. Acest model de afacere este ceva de mijloc între cele enumerate mai sus. Avantajul este că nu ai nevoie de investit în stoc de produse, depozitare și livrare.  Plus că poți automatiza acest proces astfel ca furnizorul să prelucreze cererile pentru comenzi.

Idei de afaceri cu bani putini în consultanță și mentorat.

Acest model de afaceri online cu bani puțini se potrivește pentru cei care au experiență profesională pe anumite domenii și vor să se împartă cu alții. De asemenea este important să fii o persoană căreia îi place să consulte și să învețe pe alții. Să fii un expert bun, nu întotdeauna înseamnă să fii și un bun mentor.

Avantajul unei astfel de afaceri ar fi:

 • investiția minimă de lansare și întreținere. Dacă ești un expert pe un anumit domeniu tot ce trebuie să faci este să-ți faci un canal de vânzare online. Ai nevoie de un site pentru personal branding și careva sisteme pentru promovare. De exemplu: facebook sau google ads.
 • posibilități de extindere. Multe afaceri online au început de la o singură persoană. Pe parcurs ce numărul de clienți cresc, poți crea o echipă. Astfel mergi deja în zonă de antreprenoriat mai serios.
 • riscuri mici. O astfel de afacere aproape că nu are riscuri. Mă refer că nu riști cu bani, dar cu timpul tău. Toată investiția este în platformă care se răscumpără după primii clienți. Plus că deții control total: investești cât vrei și ai mereu opțiuni.

Dacă ești contabil, avocat, marketer… oricare alt expert, atunci acest tip de afacere online poate fi o idee inspirată. Eu aș apela la un astfel de expert. Sunt multe situații în viață când avem nevoie de sfaturile unui profesionist. Deseori nu avem timp și buget de colaborarea cu o companie. Gândește-te asupra acestei idei. 

Iată cum poți începe o afacere online în domeniul coaching și consultanță online. Click aici.

Idei de afaceri acasă în domeniul promovare online.

Acum chiar și orele de fitness se mută în online iar o dată cu aceasta apare tot mai mare concurență și necesitatea promovării online.  Există multe canale de promovare și deseori companiile preferă să colaboreze cu o agenție sau freelancer la distanță decât să-și angajeze propria echipă de promovare. 

În această industrie există și vor exista foarte mulți bani chiar dacă platformele se schimbă. Toți vor să vândă în modelul actual al economiei. Deci necesitatea de reclamă va exista în continuare.

Există mai multe nișe de afaceri online cu bani puțini legate de promovare online:

 • Promovarea PPC pe google. Reclamele pe google sunt instrumente vitale în majoritatea cazurilor. Există multe nișe unde sursa principală de clienți este google. Din acest motiv companiile au nevoie de oameni care să se ocupe de reclamele promovate cu instrumentele oferite de google. Există mulți care aparent pricep în acest domeniu, dar profesioniștii mereu sunt cei care dictează prețul. Există loc și cererea este încă în creștere. Ia în calcul și opțiunea de google analytics care devine un instrument de neînlocuit pentru magazinele online și nu doar.
 • Promovare PPC pe facebook. Acolo unde există oameni vor exista mereu și interese pentru reclame. Facebook este cea mai populară la moment. Pentru multe companii reclama pe facebook înseamnă boost post. După ce pierd bani cu reclame fără succes, acestea refuză să mai bage bani în publicitate. De aici apar multe oportunități. Orice companie ar fi gata să plătească pentru rezultate. Spre deosebire de google ads, aici lucrurile diferă ca concept. Expert pe  reclame google nu înseamnă mereu expert pe facebook.
 • Promovare pe instagram. Instagram nu este o platformă unde fetele își arată formele iar bărbații muschii și mașinile. În contextul unei afaceri online această platformă te ajută în mai multe feluri: creștere de notorietate, comunicare cu clienții, personal branding și nu în ultimul rând vânzări. Este un copil al facebook unde există cerință de experți pe partea de promovare.
 • LinkedIn și B2B. Dacă nu știai aceasta este o platformă unde stau profesioniștii, companiile și recrutorii. Această platformă oferă posibilități pentru afaceri online în special B2B. Dacă nu vrei să joci pe platformele facebook și google, aici poți găsi noi oportunități.
 • Servicii SEO. Cei care înțeleg importanța și avantajele traficului organic pe google vor prețui și serviciile de promovare SEO. Această nișă nu este pentru toți. Să faci SEO nu înseamnă să scrii texte. Este un lucru complex și necesită gândire analitică. Există agenții specializate doar în SEO de unde tragem concluzii că există cerere față de acest tip de promovare.

Avantajul acestor tipuri de afaceri online ar fi:

 • Nu ai ai nevoie de investiții mari: un laptop internet și poate un site.
 • Piața globală. Nu ești limitat la o anumită arie geografică.
 • Posibilități de scalare. Poți crea și coordona echipe online.

Afaceri de acasă în domeniul web design și creare site-uri.

Această afacere online cu bani puțini este una care îți poate aduce rezultate garantat din prima săptămână. Este destul să publici câteva anunțuri pe platforme unde știi că ar putea fi clienții tăi și poți avea primul client în câteva zile. Dacă aceștia întârzie să apară, atunci poți merge singur la vânătoare. Există grupuri une mereu apar cereri pentru creare site-uri sau poți face singur postări (atenție la regulamentul grupului).

Dezavantajul acestei afaceri online este că de obicei un site nu se face mai repede de 7-14 zile. Ai nevoie de un proces de lucru cu clienții ca să fii cât mai productiv. Un alt dezavantaj este că ai nevoie de un spectru larg de cunoștințe. Niciodată nu știi ce client îți poate apărea în cale și ce cerințe are acesta. Mai bine să te specializezi într-un tip de site-uri.

Avantajele acestui model de afacere online:

 • Marjă mare de profit. Un site începe de pe la 150 euro și poate ajunge la câteva mii de euro. Diferența între acestea pot fi minore. Depinde doar de abilitățile tale de vânzător și clientul cu care lucrezi.
 • Posibilități de upsel și fidelizare client. Dacă cineva apelează că vrea un site, deseori acesta mai poate avea nevoie de logo, creator de conținut, administrare site, administrare reclame. De multe ori, profitul vine mai târziu din aceste servicii extra cost
 • Funcționează bine recomandările. Dacă cineva și-a făcut un site apelând la tine și este mulțumit cel mai probabil te va recomanda și altora.

Chiar dacă nu ai cunoștințe tehnice de creare site-uri nu văd niciun obstacol să nu faci asta. Poți găsi un freelancer cu care să colaborezi. Tu găsești comenzile iar el le execută. Evident îți lași ție o parte pentru care îți este avantajos să lucrezi. Există posibilități multiple în acest domeniu mai ales dacă lucrezi pe proiecte de la 1000 euro în sus.

Vezi articolul despre cum să faci bani online cu un website. Detalii aici.

Servicii de design: Cea mai simpla afacere.

O afacere este mai mult decât un nume, adresa juridică și logou. Afacerile folosesc designul pentru a-și construi o identitate vizuală și întări brandul online și offline. Dezvoltarea social media și concurența tot mai dură face ca companiile să atragă atenție și la partea vizuală nu doar asupra produsului și lucrului cu clienții.

Serviciile de design sunt întrebate atât de afacerile de tip start-up cât și de cei cunoscuți deja pe piață. Există un spectru extins de servicii legate de design pe care nu le poți prezenta într-un singur articol. Cert este că există cerere față de acest tip de servicii și permite să lucrezi online.

Iată unele nișe pentru designeri:

 • Design grafic. Designul grafic este un proces de comunicare folosind elementele grafice. Acesta are aplicare în diferite domenii cum ar fi: creare de broșuri, infografice, prezentări online, logotipuri, coperte de cărți e.t.c. Este o nișa accesibilă pentru începători. Majoritatea încep în acest domeniu.
 • UI și UX. Acesta este probabil unul dintre cele mai plătite nișe de design solicitate în industria IT. UI (user interface) presupune creare designului pentru aplicații software de tip desktop, web, dispozitive mobile (telefoane, tablete). Este un domeniu îngust, greu de intrat pentru începători însă de obicei cei greu are și avantajele sale. UX ia în calcul experiența utilizatorului. Este un domeniu în care se combină partea de design cu cea a preferințelor utilizatorului.
 • Editarea foto. Se referă mai puțin la design însă aceasta nu înseamnă că este o nișă fără perspective.  Am văzut pe grupuri de mai multe ori cereri pentru acest tip de serviciu, în special crearea de imagini de produse pentru magazine online, slidere, bannere pentru magazine online. De asemenea voi introduce aici și crearea de imagini pentru social media, materiale publicitare.

Ca și în cazul afacerilor enumerate mai sus, avantajul este că nu ai nevoie de investiții, cu excepția platformei de vânzare. Sau poți merge pe site-uri de freelance. Toată activitatea poate fi organizată online și există un prag mic de intrare. Singura cerință este că ai nevoie de careva cunoștințe mai întâi. Dar nu este o regulă. 

Poți colabora cu cineva care nu vrea să caute clienții. Aș spune mai mult: am cunoscut mulți designeri care spuneau că lucrul lor este să creeze nu să caute și să discute cu clienții. Dacă ești axat pe vânzări aceasta poate fi încă o oportunitate de afacere online.

Blogging și marketing afiliat ca model de afacere.

Mulți subapreciaza blogul și consideră că acesta nu mai este actual. Există nișe în care bloggingul este principala sursă de trafic. Oamenii continuă să se informeze pe blog chiar dacă conținutul video acum este în trend. 

Iată care ar fi unele direcții de afaceri online cu bani puțini cu un blog:

 • Marketing afiliat. Monetizarea unei astfel de afaceri online are loc prin obținerea unor comisioane din vânzări și recomandări ale produselor sau serviciilor afiliaților. Acest model de afacere funcționează nu doar pentru blog, dar și pentru youtube, instagram, tiktok, e.t.c.
 • Promovarea produselor proprii. Dezvoltând o comunitate online cu timpul poți crea propriul produs sau serviciu potrivit acelei audiențe. Dacă vrei ceva durabil în timp acest model de afacere online este printre cele mai potrivite.

  Acest tip de afacere are un mare dezavantaj: necesită mult timp și efort pentru a crea și dezvolta o astfel de comunitate. 

Avantajul este că cu timpul această afacere poate să funcționeze cu implicare minimă din partea ta. În caz că vei colecta adrese de email, poți crea ceva durabil și o legătură strânsă cu clienții.

Cursuri online : Afaceri online cu bani puțini în trend.

Învățământul este o industrie imensă în care continuă să se investească. Oamenii mereu vor dori să învețe ceva pentru a-și satisface nevoile. Cursurile online ca și în cazul mentoratului poate fi realizat de cei care sunt experți pe un anumit domeniu.

Pentru a vinde cursuri online  ai nevoie de o platformă pentru cursuri. Există mai multe opțiuni:

 • Crearea propriului site. Pentru a vinde cursuri pe propriul site ai nevoie de un sistem de protejare a conținutului atașat la un sistem de plată. Desigur, lucrurile se pot face și manual. Atât wordpress cât și Joomla au careva pluginuri ce permit acest lucru. Investiția într-o astfel de platformă nu ar trebui să depășească 500 euro anual.
 • Folosirea unei platforme dedicate. În caz că nu vrei să investești în platformă poți folosi instrumente dedicate pentru acest tip de afacere. Printre cele mai populare sunt Udemy, Kajabi, Teachable. Avantajul este că ai totul creat pentru a livra cursuri. Dezavantajul ar fi comisioane, limitări la nivel de platformă, costuri anuale ridicate.
 • Crearea unui grup privat. Poți crea un grup unde vei publica conținutul cursurilor limitând accesul doar celor ce au făcut achiziția. Grup pe facebook ar fi una din posibilități. Avantajul este că nu ai nevoie de platformă, și cam aici se termină. Dezavantajul este că ești foarte limitat la nivel de funcționalități, automatizări și nivele de acces.

Cursurile online vor deveni din ce în ce mai populare în următorii ani. Avantajul acestora este că nu necesită investiții mari la start și pot fi făcute în paralel cu alte activități.

Dezavantajul este că ai nevoie să educi înainte de a trage foloase. Să fim serioși, cine va cumpăra de la tine dacă nu te cunoaște și nu are încredere în cursul tău. 

Nu este același caz când vinzi un produs cunoscut. De exemplu bocanci de munte Haix sau Lowa.

Servicii B2B: Idei de afaceri pentru profesioniști.

Sfera serviciilor predomină în multe țări partea de producere de unde reiese că pot fi dezvoltate afaceri online cu bani puțini pe partea de servicii pe care le poți livra online.

Iată câteva idei de servicii și  lista ar putea continua la infinit.

 • Servicii juridice pentru start-up. Majoritatea incepătorilor în afaceri nu știum sum să se legalizeze, cum să deschidă o firmă și de cele mai multe ori preferă să apeleze la servicii externe. Aceasta nu este o afacere 100% online, însă o parte din lucru poate fi organizat online.
 • Servicii de contabilitate. Tot mai multe companii refuză să țină un contabil la full time din motiv că este prea costisitor. Soluția este să apeleze la servicii externe de contabilitate pe bază de un contract lunar. Dacă nu ești contabil, poți colabora din nou cu o persoană sau chiar companie din acest domeniu. Venitul tău ar fi comisionul pentru achiziția de client.
 • Traininguri profesionale. Pentru ridicarea profesionalismului și productivității angajaților, companiile apelează la traineri din extern. Există zeci de nișe care pot fi asociate cu acest model de afacere. Din nou, vorbim de investiții financiare mici. Principala investiție se face la nivel de personal branding.

Acest model de afacere este potrivit celor care au sau vor să-și creeze un brand personal. Dacă ai deja experiență profesională și autoritate în domeniu acest model de afacere este potrivit pentru tine.

Dezavantajul major e că ești limitat la nivel de localitate. Pentru extindere va fi nevoie de deplasări permanente, ceea ce poate fi deranjant.

Creare de conținut : Idei de afaceri pentru toată lumea.

Content is king. Este pentru cei energici și creativi. Dacă ești printre cei ce au imaginație bogată și îți place să fii în trend, creare de conținut este pentru tine. Afaceri online cu bani puțini se pot dezvolta și în zona de creare de conținut pentru destinat afacerilor. Există mai multe nișe și tipuri de conținut.

 • Conținut scris. Se potrivește pentru site-uri, bloguri, email marketing, social media. 
 • Conținut video / Foto. Pentru cei ce nu se pierd în fața camerei și nu doar. Există conținut video legat de hobby, natură, călătorii… unde nu ești obligat să apari în cameră sau să vorbești. Atât videourile cât și pozele pot fi comercializate pe platforme speciale sau propria platformă.
 • Conținut audio. Poate include muzică, interviuri, podcasturi care sunt din ce în ce mai populare. Acest tip de conținut atrage oamenii și desigur că te poate ajuta la crearea unei comunități pe baza căreia să faci afacerea.

Conținutul poate fi valorificat în mai multe feluri. Poți crea conținut la comandă pentru companii sau să-l folosești în scopuri proprii. Poți să-l vinzi sau să-l folosești în scop de promovare a altor produse sau servicii. Există posibilități multiple la acest capitol.

Dezavantajul este că crearea de conținut foto, audio, video poate să necesite careva investiții în echipament la început. Și vorbim de sume importante pe care nu oricine și le permite. Să fim serioși, cu telefonul este dificil să faci un conținut profesional care să fie concurent pe piață.

Avantajul este că acest model de afacere te poate face mai fericit. Pentru mine, este o deosebită plăcere să creez ceva și să dau mai departe. Poți atinge un nivel ridicat de satisfacție cu acest model de afacere mai important decât banii.

Afacere online cu produse digitale.

Trăim timpuri în care digitalul este peste tot. Prin produse digitale vom înțelege tot ce poate fi păstrat pe un “stick usb”. Dacă nu vrei stocuri și depozite, acest model de afacere este pentru tine. Voi enumera câteva modele de produse digitale:

 • Aplicații soft.  Ne referim la produse care pot fi instalate pe telefoane, calculatoare și nu doar atât. Aplicațiile pentru web de tip SaaS (Software ca serviciu), site-uri, aplicații embedded… Nu este un domeniu pentru începători, însă multe platforme mari cunoscute acum, au pornit de la un singur om. Dacă ai o nișă specifică, poți face acest lucru și ca freelancer. Cunosc astfel de cazuri. Sursa de clienți este un forum specializat într-o nișă foarte îngustă. Deoarece nu există concurență pe astfel de softuri, dirijezi liber prețul.
 • Produse informaționale. Tot ce înseamnă cursuri, seminarii, cărți pot fi calificate ca produs digital. De obicei aceste tipuri de produse nu necesită investiții financiare majore însă au nevoie de un marketing potrivit ca lumea să știe de existența lor. Investiția se face în crearea și promovarea acestor produse.
 • Proiecte inginerești. Poți crea modele și prototipuri legate de domenii inginerești. Proiecte de case, nave, aparate electronice pot fi vândute online. Am văzut un domn, din Rusia care are un canal de youtube pe tematica băilor cu aburi, case ecologice și chestii legate de casă. Ce mai uimit era că acesta vindea un proiect de sobă țărănească destul de ingenioasă. Ca să ai acces la acel proiect trebuia să achiți o anumită sumă de bani. Dacă ești inginer și ai o idee de produs ingineresc, ai toate șansele să-l poți vinde online.

Spectrul de produse digitale este mult prea mare și devine imposibil de extins în acest context.

Unele avantaje ale produselor digitale:

 • Marjă mare de profit. Costurile cele mai mari sunt la etapa de realizarea a produsului și tind să scadă pe parcurs.
 • Acces la piața internațională. Nu ai limitări geografice pentru a vinde.
 • Posibilități de scalare. Un produs digital poate fi scalat, modificat și astfel să acoperi un segment mai mare de clienți.

Dezavantaje:

 • Prag înalt de intrare. Șansele de succes în acest domeniu scad dacă ai un grad slab de pregătire. De exemplu ca să vinzi un curs digital, sau să scrii o carte, ai nevoie ca oamenii să știe de tine sau cel puțin un marketing complex.
 • Investiții mari. Dacă un curs sau o carte o poți face de unul singur, atunci un  produs soft poate să necesită o echipă. Programatorii sunt scumpi și într-un final investiția într-un astfel de produs se ridică la zeci și sute de mii de euro. Marketingul de asemenea este o componentă costisitoare în acest domeniu. Dar atenție, sunt produse pe care le poți face și cu zero lei. De exemplu un ebook.
 • Concurenți pregătiți. Acolo unde sunt mulți bani mereu vor fi și competitori puternici. Pe zona IT deseori este dificil să concurezi, mai ales la nivel global. Există o concurență puternică la zona de marketing. Trebuie să fii atent cu ce produs vrei să ieși și mai bine să eviți din start un proiect dacă nu ai suficiente resurse.

Care este cea mai profitabilă afacere din lume?

Dacă ai ajuns în acest punct, probabil te întrebi: care este cea mai profitabilă afacere din lume? Acest răspuns nu o să ți-l poată oferi nimeni. De exemplu, coca cola vinde la general vorbind apă cu zahăr prin diferite tehnici de marketing. Între timp, există produse bune de care oamenii au nevoie dar puțini știu de ele.

Cea mai profitabilă afacere din lume ar putea să fie orice afacere. Nu există “Asta Da, asta NU”. Mai bine te-ai întreba ce afacere aș vrea să construiesc care să-mi satisfacă atât nevoile financiare cât și să fiu împlinit, să am timp liber și mai puțin stres. 

Așa că răspunsul la întrebarea “Care este cea mai profitabilă afacere din lume” îl vei găsi pe parcurs. Ceea ce este azi actual mâine ar putea să nu mai fie. 

Afacerile sunt un domeniu dinamic, concurențial, din acest motiv, nu pierde timp și oportunitatea de a începe cu ceva micuț, care cu timpul să devină un business mondial sau poate chiar cea mai profitabilă afacere din lume.

Concluzii:

După cum ai văzut nu am dat nici o pastilă magică de a face bani online printr-un click. Acestea pur și simplu nu există. Dacă cineva vă spune că lucrurile se fac ușor fără cunoștințe atunci exista 2 variante: cel ce ți-a spus asta posibil că te minte sau chiar nu poate aprecia situația reală.

Singurul lucru pe care îl pot garanta este că dacă alegi să acționezi un rezultat cât de mic, dar va fi. Chiar dacă alegi cea mai nepotrivită nișă de afacere online + cea mai rea implementare posibilă, aceasta îți garantează un rezultat. Și asta probabil contează cel mai mult. Vei înțelege cum lucrează o afacere online, vei învăța cum să alegi o nișă, cum să găsești și să comunici cu clienții. 

Avantaje sunt multe. Iar cel mai important, dacă nu vei renunța în a încerca să cauți ce lucrează mai devreme sau mai târziu vei ajunge să ai rezultate la care nici nu te-ai așteptat.

Ce urmează?

În primul rând aș vrea să știu care din aceste nișe de afaceri online cu bani puțini ți-a plăcut cel mai mult și ai vrea să o încerci.

Dacă vrei să fac un material mai detaliat despre o anumită nișă care te interesează atunci te îndemn să-mi comunici acest lucru în comentarii mai jos.

Dacă ți-a plăcut acest articol te rog să-l distribui ca să ne ajutăm reciproc.

Vrei să-ți lansezi un magazin online în 30 zile?

Te pot ajuta să-și faci site-ul, să încarci produsele și să lansezi prima ta campanie de promovare. Obții ghidarea mea și îți ofer suport până ajungi la primele vânzări.

1/ Vom crea împreună magazinul
2/ Conectăm sistemul de plăți, facturare, e.t.c.
3/ Te învăț cum să-l administrezi și să economisești