Cauți cursuri online dar nu ai bani? Iată o listă cu top platforme cu cele mai bune cursuri online gratuite cu diplomă de absolvire. Alege cursuri online de top.
Devino expert în timp record fără să cheltui bani. Iată o listă cu cele mai populare site-uri care oferă cursuri online gratuite disponibile oricui.
Cursurile online nu mai sunt un trend dar o necesitate și o metodă eficientă de a învăța ceva nou. În acest articol vei descoperi unele dintre cele mai populare platforme care oferă cursuri online gratuite disponibile oricui.
Învățarea online oferă și o serie de avantaje față de cursurile tradiționale.
- economisești timp
- costuri mai mici
- propriul program de învățare
- poți parcurge cursul în ritmul tău
Dacă vrei să capeți cunoștințe și abilități noi atunci cursurile online sunt pentru tine. Personal învăț constat din cursuri online gratuite dar și contra cost. Iată care ar fi unele dintre platformele unde poți învăța online gratuit.
Cursurile online reprezintă o metodă de studiere la distanță cu ajutorul Internetului și al unui computer, telefon sau tabletă. La noi, ca și în întreaga lume, companiile, instituțiile de învățământ, aleg introducerea studiilor la distanță pentru lucrători și studenți. Profesorii și experții creează propriile cursuri, petrec webinarii, împărtășesc cunoștințele și în unele cazuri se câștigă destul de bine în acest sens.
Avantajele cursurilor online pentru organizatori
Înainte de a trece la lista cursurilor online gratuite vreau să prezint și avantajele acestora din partea organizatorilor și elevilor.
- Eficiență ridicată, datorită folosirii instrumentelor convenabile: prezentări, teste, video-chat, afișarea pe ecran, posibilitatea de a viziona lecția în repetate rânduri.
- E mai ușor de a urmări progresul fiecărui elev.
- Studierea online te ajută să economisești bani și se potrivește pentru învățarea personalului, mai ales în companii, unde lucrătorii deseori se schimbă.
- Studierea poate avea loc de oriunde și cu toate astea arată profesionist.
- Program flexibil – vă puteți conecta la curs, datorită aplicației mobile.
Beneficiile cursurilor online pentru cursanți.
Programele școlare obișnuite devin foarte vulnerabile în fața celor online. Tehnologia înseamnă progres. Acum descoperim era digitală – cea care ne oferă o multitudine de oportunități. Nouă nu ne rămâne decât să profităm din plin de ele pentru a ne asigura condițiile optime de viață.
Iată de ce, vor fi prezentate câteva avantaje ale studiului / cursurilor online.
Avansare în carieră și hobby-uri.
Studierea online vă oferă mai multă flexibilitate. Puteți lucra și potrivi mai ușor programul de lucru (și hobby-urile tale) chiar în timp ce înveți. Cu atât mai mult ai șansa să studiezi și să interacționezi online cu profesorul și cu colegii de clasă în ritmul propriu, de exemplu, utilizând chatul online de discuții.
Program flexibil.
Studiind online, îți alegi propriul mediu de învățare care să funcționeze cel mai bine pentru tine: fie că este vorba de dormitor, de cafeneaua de pe stradă sau sală de sport locală.
A face un curs online înseamnă, de asemenea, că nu trebuie să faci naveta, ceea ce ar însemna mai puțin timp petrecut în transport și mai mult timp de studiu în cea mai potrivită ambianță.
Autodisciplină și responsabilitate.
Cine spune că a fi mai autodisciplinat este un dezavantaj? Este adevărat că studiul online necesită mai multe abilități de auto motivație și de gestionare a timpului.
Vei petrece mult timp pe cont propriu, fără ca cineva apropiat fizic să vă mențină concentrarea. Respectiv e mai ușor să abordați o astfel de perspectivă: cursul online nu numai că include studierea disciplinelor obișnuite, dar are un rol important în dezvoltarea personală pentru că cere investiții intelectuale și multă tărie de caracter. Asta înseamnă că veți dezvolta rapid disciplina proprie și încrederea în sine.
Mai multe opțiuni, mai multe pasiuni.
Permanent ne confruntăm cu propriile alegeri: unde să studiem, ce profesie să îmbrățișăm, cum să facem față studiilor. Iată de ce, cursurile online reprezintă o nișă în plus pentru cei care vor să ia decizii corecte.
Cursurile online sunt o metodă ideală de a combina cunoștințele de bază cu altele noi de pe platformele online. Dacă urmați un curs online, vă puteți concentra mult mai ușor pe subiectul de care sunteți interesat și puteți alege din varietatea de cursuri doar ceea ce este relevant pentru dvs.
La moment există mii de cursuri online gratuite disponibile oricui.
Cele mai populare platforme de cursuri online gratuite.
1. Cursuri online gratuite de la google
Puțini știu că google este și o platformă care oferă diferite resurse gratuite pentru învățare. Există diferite cursuri online gratuite legate de instrumentele de promovare precum google ads, analytics,search console… dar și o serie de cursuri legate de alte domenii. Iată unele din ele:
1.1. Cursuri online gratuite în domeniul business
Dacă ești interesat de afaceri și vrei să înveți mai multe despre acest domeniu, atunci îți recomand Google Digital Garage. Aici Ai posibilitatea de a alege ce modul vrei să înveți și să parcurgi în ordinea în care vrei tu. De asemenea sunt prezente și cursuri de la diferite instituții partenere.
Pentru informații click aici.
1.2 Învață IT cu experți de la google
Dacă ești interesat de tehnologie și vrei să înveți programare, atunci poți face dacă te înscrii la un curs online gratuit marca google. Se potrivește pentru pasionații de inteligență artificială și pentru cei care se văd lucrând în acest domeniu. Poți accesa pentru informații aici.
1.3 Devino expert certificat google
Google oferă cursuri online la finisarea cărora poți obține certificat care confirmă cunoștințele. Dacă ești în zona de online marketing atunci îți recomand google analytics și google ads. Te vor ajuta și la CV de angajare dacă vrei să lucrezi în acest domeniu. Personal pe mine m-au ajutat mult cursurile online gratuite oferite de ei. Am reușit să obțin și certificare ca individual pe google ads.
Curs online google analytics aici și google ads aici.
2. Coursera
Coursera este una dintre cele mai mari platforme unde poți studia online. Este o companie nord-americană cu sediul în SUA.
Pe acest site găsești cursuri online gratuite în diferite domenii. Platforma oferă acces la peste 5500 cursuri din diferite domenii. Vei găsi cursuri legate de pishologie, artă, tehnologie, dezvoltate personală, e.t.c. Poate servi și ca o platformă pentru a studia mai bine engleza. Detalii despre această platformă găsești aici.
Pe acest site poți comunica cu colegii, parcurge teste online,
3. Open Culture Online Courses
Open Culture este unul dintre cele mai vechi și mai mari site-uri pentru învățare online. Spre deosebire de alte platforme care oferă cursuri online gratuite, Openculture este axată pe cursuri în domeniul cultural și a fost lansat încă din 2006.
Site-ul conține o adunătură de de resurse excelente, care pot fi utilizate pentru dezvoltarea personală și profesională. Are 6 secțiuni principale: cărți audio, cursuri online, filme, lecții de limbi străine, cărți electronice și manuale.
Frumusețea acestei resurse online este că, de asemenea, puteți urmări și / sau asculta cursurile susținute de profesori din universitățile de top din lume, indiferent de locul în care locuiți.
Dacă vrei acces la cursuri online gratuite din domeniul artă atunci acest site la sigur este pentru tine. Mai multe detalii vezi aici.
4. Udemy
Dacă vrei să te dezvolți în mediul profesional atunci ia în considerare platforma udemy. Pe acest site vei găsi acces la cursuri online gratuite dar și contra cost de la experți de top din diferite domenii.
Cursurile disponibile cu plată au un preț simbolic cuprins de obicei între 10-20$ care te pot ajuta să faci un salt rapid în carieră.
Dacă vrei să înveți ceva rapid pe un anumit domeniu, de exemplu: programare, marketing, afaceri, fitness, atunci acest site la sigur este pentru tine.
Ce îmi place la acest site este că există zeci de cursuri la una și aceeași temă, astfel ai o varietatea foarte mare de elegere. De asemenea poți vedea testimonialele ți părerile celor care au parcurs un anumit curs.
Această platformă de cursuri online gratuite te poate ajuta să avansezi rapid într-un anumit domeniu sau pur și simplu, să mai adaugi ceva la CV-ul de angajare. Platforma o poți accesa direct aici.
5. Cursuri online gratuite de la edX
Vrei acces la resurse informaționale de la Harvard și Massachusetts Institute of Technology ?
Dacă da, atunci edX este pentru tine.
EdX este o platformă imensă care găzduiește peste 2500 de cursuri online gratuite. Are la moment în jur de 20 de milioane de utilizatori din întreaga lumea. Aceasta este o platformă nonprofit și elimină barierele care te-ar împiedica să ai acces la resurse educaționale de calitate.
Vei putea găsi sprijin indiferent dacă intri pe piața muncii, schimbi domeniul,sau cauți o promovare.
EdX oferă cursuri pentru minți curioase pe teme diverse, de la date și informatică, la leadership și comunicații. EdX este locul în care te duci să înveți online. Detalii despre platformă aici.
6. Cursuri online de pe youtube
Chiar dacă youtube nu este o platformă cu cursuri online gratuite am decis să o includ în această listă.
Nu știu cum este în cazul altora, însă pentru mine youtube râmâne sursa numărul unul ca capitolul învățare online.
Chiar dacă găsești mai puțin cursuri integrale despre un anumit domeniu, poți găsi în schimb răspunsuri directe pe anumite întrebări exacte. Cum ar fi: Cum optimizăm viteza de încărcare a unui site wordpress.
Această platformă nu merită comentarii deoarece suntem cu toții familiarizat cu ce înseamnă.
Majoritatea lucrurilor legate de IT, marketing, creare site-uri le-am învățat anume de pe youtube în combinație cu cititul cărților și blog. La moment există mulți experți capabili să te învețe ceva bun de pus în practică.
Cum învăț eu: Cursuri online gratuite pe bloguri.
Chiar dacă am cumpărat cursuri premium de care aveam nevoie, majoritatea informațiilor le-am acumulat de pe resurse online gratuite și desigur din experiență.
Dacă nu ai bani să achiți un membership la o școală online, atunci poți încerca să parcurgi cursuri care sunt disponibile în mod gratuit. De exemplu, eu am primit acces la cursuri gratuite de la academia gomag. De asemenea de multe ori atunci când caut careva informații despre anumite subiecte, dau peste bloguri cu informații foarte valoroasă.
În așa mod am descoperit resursele de marketing de la thrive themes care m-au ajutat să înțeleg mai multe lucruri despre online. Desigur că folosesc produsele lor pe unele proiecte
Avantaje și dezavantajele cursurilor online gratuite.
Gratuit nu întotdeauna este soluția cea mai bună. Dacă ești profesionist trebuie să ai acces la informații și posibilitatea de a lucra direct cu un mentor. De regulă informațiile de afaceri nu se publică pe orice blog. Trebuie să ai capacitatea de analiză sau să plătești acces la resurse care te învață.
Avantaje
- Investiții mici.
- Autodisciplină și responsabilitate.
- Flexibilitate.
- Acces la experți internaționali.
Dezavantaje
- Pentru unii este ineficient.
- Concentrare dificilă.
- Nevoie de motivație puternică.
- Lipsă de socializare.
- Greu să găsești cursuri calitative.
Concluzii
Dacă ai resurse să cumperi cursuri online premium atunci nu ezita sa faci acest lucru. Vezi tu, trăim vremuri când informație gratuită este poate prea multă. Problema nu este în a avea acces la informație, dar în structurarea și utilizarea corectă a informației.
De exemplu:
Dacă vrei să-ți faci un website, sunt sigur că timp de câteva ore, vei face un site funcțional. Dar ce faci mai departe? Cum utilizezi acest site? Cum să atragi clienți cu el? Ce trebuie să conțină site-ul ca să fie eficient pentru conversie. Aceste lucruri de regulă nu le găsești adunate toate într-o structură clară.
Dacă vrei să de diferențiezi de restul trebuie să faci lucruri diferit. Aceste lucruri de regulă le poți învăța de la cei care deja au rezultate și experiența de a te învăța.
Concluzia este că dacă ai bani, investește în cunoștințele tale. Desigur, nu uita și de resursele gratuite care nu sunt mai puțin eficiente. Depinde de context, și de obiectivele tale.
Lasă-mi un comentariu mai jos despre ce părere ai de cursurile online.
Cât investești anual în educația ta? Care este cel mai scump curs pe care l-ai cumpărat vreodată?