3 moduri de a face bani de acasă: Bani online cu un website

Descoperă 3 metode sigure prin care poți să faci bani de acasă cu ajutorul cunoștințelor de creare a site-urilor.

0 Comments

În acest articol vei afla 3 metode sigure cum poți face bani de acasă cu un website. Se potrivește pentru freelanceri și în general pentru toți cei care vor să câștige bani lucrând de acasă sau să-și construiască o afacere online.

Web site-ul rămâne a fi instrumentul de bază prin care afacerile interacționează cu clienții în mediul online. Acesta permite rapid și efectiv să-ți expui produsele sau serviciile și astfel să fii mai aproape de potențialii clienți.

Mai nou este că acum nu doar afacerile folosesc site-ul în calitate de “oficiu” virtual, dar și multe persoane individuale și bloggeri utilizează website-ul pentru a-și promova și întări brandul personal sau CV-ul de angajare. 

Îți recomand să citești tot acest articol dacă te interesează metodele actuale prin care poți valorifica cunoștințele practice de a crea website-uri și ești interesat de freelance care îți permite să faci bani de acasă.

Articolul se potrivește pentru cei ce vor să afle metode concrete și ușor de implementat chiar de către începători.

Metoda 1. Cum să faci bani de acasă prin oferirea serviciilor de creare site-uri ? 

Această metodă este cea mai simplă și rapidă prin care poți avea rezultate financiare. Metoda presupune să găsești persoane interesate să-și creeze un site și să-i convingi că tu îl poți face pentru bani. Pentru început faci mai ieftin decât prețul de pe piață, doar să prinzi primii clienți și să capeți experiență.

Dacă vei vorbi despre aceasta cu persoanele din jurul tău, este posibil să găsești foarte rapid primul tău client mai repede decât îți închipui. 2-3 astfel de clienți, și poți vorbi că ai deja un portofoliu plus că vor mai veni și recomandări. Asta este tot ce trebuie să faci ca să poți începe să faci bani de acasă.

Serviciile de crearea și administrarea website-urilor rămân în continuare să fie solicitate chiar dacă unii au păreri și contra. 

Problema este că un web site nu este veșnic. 

Durata lui de viață este de maxim 2-5 ani. El continuă să existe undeva pe server atâta timp cât vei plăti serviciul de găzduire, însă din punct de vedere a tehnologiilor care mereu se schimbă acesta poate să nu mai fie actual.

 De fapt, un web site este un instrument dinamic ce trebuie modificat în funcție de obișnuințele clienților, site-urilor concurenților și strategiei de marketing.

Chiar dacă în această nișă există concurență destul de mare, este loc pentru oricine vrea să facă bani de acasă și nu doar. Zic asta, deoarece când am început să lucrez în acest domeniu, nu aveam mare experiență de a face site-uri la comandă. Făcusem deja vreo 20 de landing page-uri, însă în alte scopuri. Nu aveam nici site personal, nemaivorbind de portofoliu de clienți. Nu mi-a trebuit mult timp ca să obțin primii clienți destul de ușor.

Pentru primul site, am primit 150 euro + câteva prânzuri premium din contul acelei companii (mai vreau așa clienți). Pentru al doilea site creat, am reușit să primesc 350$. Site pe care l-am realizat timp de o săptămână lucrând part time. După care, lucrurile au evoluat destul de frumos.

Partea bună este că chiar dacă există concurență, poți identifica nișa în care este loc de creștere. Poți face site-uri pentru clienți cu buget redus, sau poți pretinde la site-uri pentru cei ce au bugete de la 1000-2000 euro în sus. Dacă ești interesat să faci și mai mulți bani de acasă din asta, poți încerca să găsești clienți din afara țării. Concurența este mare, dar vorbim deja de alte cifre și oportunități financiare. 

De exemplu, îți poți crea un cont pe platforma upwork și să încerci să găsești acolo clienți. Domeniul web design, marketing online, IT este destul de întrebat pe acea platformă. O poți încerca, este gratuită pentru oricine.

De asemenea, te poți nișa pe un anumit tip de site. Există mai multe tipuri de site-uri de care au nevoie de obicei clienții.

Mai multe despre cum să alegi o nișă vezi în acest articol.

Iată care sunt cele mai solicitate tipuri de site-uri.

Poți oferi servicii de creare site-uri și să câștigi bani lucrând acasă. Iată care sunt cele mai solicitate tipuri de site-uri:

Site de tip landing page.

Acesta este cel mai popular tip de site, mai ales pentru companiile cu buget redus. Este solicitat de obicei, de persoane atât fizice, cât și juridice care vor să facă primul contact cu lumea online.

Un landing page, este un site cu o singură pagină, care are un singur scop – conversia.

Scopul poate fi foarte variat, cum ar fi:

  • înregistrarea la un eveniment
  • vânzarea unui produs fizic
  • vânzarea unui serviciu
  • testarea unei nișe de business

De exemplu:

O companie care oferă servicii de evacuare a mașinilor defectate, poate folosi un landing page pentru a pune la dispoziție tipul de serviciu prestat, zona în care lucrează, informația de contact, prețurile, și procesul de lucru cu clienții. 

Landing page-ul s-a dovedit a fi foarte eficient de utilizat în cazul când vrei să folosești reclame cu plată PPC față de alte tipuri de site-uri, ceea ce-l face foarte popular și solicitat de companii, mai ales la început de drum.

La această categorie, voi include și site-ul de timp “multi landing”, care este un site, format din mai multe landing page-uri. Defapt, acest tip de site, este și cel mai eficient, în cazul când ai mai multe produse sau servicii de promovat în cadrul unui site.

Dacă vrei să faci bani de acasă oferind servicii de creare site-uri, atunci îți recomand să-ți faci un landing page unde vei prezenta serviciile oferite.

Multi page website.

Nu știu exact cum se numește acest tip de site. Din denumire putem înțelege că acesta este format din mai multe pagini. Unii îl numesc site “corporativ”. Refuz să folosesc acest cuvânt, deoarece îmi creează o oarecare confuzie și mă face să mă gândesc la corporații care au site-uri monstruoase pe care l-au făcut echipe de specialiști.

Acest tip de site, se potrivește pentru majoritatea afacerilor și nu exclude freelancerii care vor să facă bani de acasă indiferent de servicile prestate. 

Este un site care conține de obicei 5-7 pagini (Homepage, despre, servicii, contacte, blog, cum lucrăm, e.t.c.). 

Dacă înveți să faci site-uri cu o singură pagină, acest tip de site, din punct de vedere tehnic nu este dificil de realizat. De obicei, clientul îți spune tot ce ar dori să fie pe viitorul site. Poate să conțină galerii și cataloage de produse, sau poate să dorească secțiunea blog plus un sistem de lead generation.

Ca începător în acest domeniu, trebuie să ții în minte, că acest tip de site, conține mai multe pagini și trebuie să iei în seamă faptul, că volumul de lucru este mai mare decât la un landing page. Deci, prețul ar trebui să fie mai mare decât la un site cu o singură pagină.

Site de tip magazin online.

Din punct de vedere tehnic, acest tip de site este cel mai dificil de realizat. Desigur, poți face un site pentru e-commerce și în wordpress, însă de cele mai multe ori acesta nu face față necesităților reale ale clienților. Mulți fac  bani de acasă având propriul magazin online însă noi ne referim doar la servicii de creare site-uri.

De regulă, aceste tipuri de site-uri se fac cu un instrument specializat de tip CMS, cum ar fi Prestashop, Magento care îți pun la dispoziție cam tot de ce ai nevoie pentru un magazin online. Se practică și folosirea platformelor ce oferă magazine online în “chirie” de tip shopify.

Pentru un începător poate fi dificil, deoarece din punct de vedere tehnic și structurii logice, acest tip de site se deosebește de site-urile de prezentare.

Un magazin online la cheie costă mult mai mult ca site-urile enumerate mai sus, dar și numărul de clienți este mai mic pe această nișă.

Câți bani de acasă faci oferind servicii de creare website-uri?

Nu există cifre stabilite. 

Mai mult depinde, de abilitățile tale de a convinge clientul că oferi valoare, și cea ce faci își merită banii.

Voi vorbi doar despre cifrele pesimiste, de la noi de pe piață.

Prețul unui landing page, începe de pe la 150-200 euro. Asta pentru persoanele fizice, care au un buget redus și încă se tem să investească mai mult. Pentru comparație, prețul de creare u unui landing page lla o agenție de web design de regulă depășește 800-1000 euro.

Un site cu mai multe pagini te duci ușor la 250-450 euro.
Dar atenție. 
Astea sunt cifre de intrare, pe care oricine le poate obține dacă este interesat să facă bani de acasă. 

Depinde mult de tipul de client. Unii, nu percep site-uri ca pe ceva, ce poate aduce valoare în companie.

Îmi amintesc un astfel de caz, când dusesem “tratative” cu o companie să-i fac un site ce trebuia să conțină circa 7 pagini, de tip landing page. Era vorba, de o cifră nu prea mare. Mai exact 750 de euro pentru acel site care mi-ar fi luat maxim 2 saptamani să-l fac. Iar acel patron, nicidecum nu putea înțelege că asta merită. Au fost mai multe încercări, însă el vedea site-ul ca pe ceva opțional, în timp ce afacerea lui se bazează foarte mult pe online. Îmi plac astfel de experiențe. Mereu învăț câte ceva.

Dacă vrei să faci bani de acasă lucrând cu clienții direct, trebuie să fii pregătit și de astfel de situații.
Mie îmi plac. Ba chiar le ador. 

De fiecare dată învăț ceva nou și știu că nu am făcut ceva corect dacă acea persoană nu vrea să lucreze cu mine. 

Poate nu ia plăcut barba mea. Poate…

Odată ce vrei să intri în domeniul freelance și să faci bani de acasă, trebuie să dezvolți în paralel și abilitățile de vânzător. Unii pot urî acest domeniu, însă până la urmă toți suntem vânzători.

Vreau să fiu cât mai transparent, pentru ați putea da o perspectivă reală asupra acestui domeniu. Bani de acasă nu înseamnă să nu lucrezi…

Nu te vei îmbogăți peste noapte din acest domeniu, însă metoda expusă mai jos, îți permite să faci acest lucru.

Metoda 2. Folosirea web site-ului pentru a vinde produse sau serviciile proprii.

Dacă te simți motivat și încrezut în forțele proprii și vrei să te adresezi la un public mai larg în scopul de a genera profit, atunci cunoștințele de creare web site-uri te pot ajuta în acest scop.

Această metodă de a face bani de acasă cu un web site este foarte simplă dar eficientă. Îți poate aduce zeci, sute sau chiar mii de conversii lunare pe care să le măsori în profit.

Cum funcționează?

Să zicem că ai un produs sau serviciu pe care ai vrea să-l promovezi și să faci vânzări directe de pe site. Tot de de ce ai nevoie, este să-ți faci un website de tip landing page, și să aduci oameni interesați de acest produs sau serviciu la tine pe site. Asta este tot. 

Poate părea prea simplu, însă acest sistem de vânzare online, încă funcționează destul de bine și se potrivește dacă vrei să faci bani de acasă.

Am avut niște clienți care doreau să valideze o idee de afacere. 

Era vorba, despre niște înscrieri online cu plată. 

Am creat rapid un landing page (nu cel mai frumos) și prin intermediul unor blogeri a fost promovat acest site. După primele ore de lansare, oamenii au început să facă înscrieri cu plată direct de pe landing page.

Acest tip de site are și o serie de avantaje.

Nu ai nevoie de luni, sau ani de zile, ca să analizezi și să cercetezi nișa cheltuind timp pentru a testa ceva.

Iată schema simplificată a acestui proces prin care faci bani de acasă:

Fiind la început de drum, și neavând  bani să plătești pe cineva să-ți facă un site, ești nevoit să faci multe lucruri de unul singur. Nu sunt adeptul acestei metode, însă vei învăța foarte multe chestii importante pentru un antreprenor online.

Am ajuns să fac website-uri tocmai din motiv că doream să vând online niște produse fizice comandate din China. 

Pe atunci nu eram preocupat să fac bani de acasă dar mă temeam de monotonia unui job… 

Desigur că nu aveam bani destui pentru a apela la cineva să-mi facă un site. 

Am încercat să mă documentez și să învăț singur, iar la acea vreme am dat de un curs de creare landing page cu Adobe Muse. 

Am zis WoW !!!

Sincer să fiu, am pierdut circa 2 luni să învăț singur a face niște pagini, care acum, mi se par groaznice. Nu mai vorbim de șansa de a converti măcar un vizitator în client.

După care, a urmat să plătesc un freelancer să-mi facă un site, pe care nici nu l-am mai lansat, din motiv că nu doream să mă fac de râs cu el. Apoi, timp de jumătate de an, am tot testat tool-uri diferite, și până la urmă am ajuns la ce-mi doream: puteam face un landing page, singur timp de o seară… 

Avantajul era că aveam control, să-mi modific permanent textul, să schimb culorile, pentru a optimiza conversia, și alte nebunii de marketing.

În caz că vei lucra cu un freelancer sau companie, aceste modificări costă, și de multe ori, durează timp. Iar tu, nu ai timp să aștepți până când vor fi ei disponibili să-ți facă modificările.

Ce vreau să spun defapt?

Ca antreprenor, care este implicat în creșterea afacerii pe partea de online, cunoștințele de creare site-uri sunt foarte utile. Poți să faci bani de acasă nu doar în calitate de freelancer. 

Urmăresc canalele unor antreprenori mari, și sunt uimit cum aceștia vorbesc despre marketing, rată de conversie, validarea ideei de afacere prin intermediul unui landing page și așa mai departe.

Dacă ai o idee de afacere, folosind un landing page pe care îl realizezi singur în câteva zile, poți valida foarte ușor acea idee.

Tot de ce ai nevoie este să-ți faci un site mic, cu o singură pagină și să generezi trafic pe ea. Poți pune linkul la acel website pe grupuri, prin afiliați sau chiar direct să faci reclamă cu plată PPC (google, facebook, instagram…). 

Cu un buget mic, și cel mai important într-un timp scurt poți să validezi acea idee și eventual dacă are sens de investit mai mult în ea.

Metoda 3. Folosirea blogului pentru promovarea brandului personal.

Această metodă de monetizare este una indirectă și este folosită de experți pentru întărirea unui brand personal.

Un brand personal cunoscut te ajută și în cazul în care vrei să faci bani de acasă.

Fie că ești avocat, antrenor, profesor… ai nevoie ca lumea să te cunoască. Ai nevoie să arăți oamenilor cine ești și cu ce te ocupi. 

Există social media, însă acestea nu au toate beneficiile pe care ți le oferă un site. Ideal ar fi să le folosești pe toate care ți se potrivesc. De exemplu, folosind blogul poți aduce valoare prin conținut oamenilor, poți scrie despre anumite subiecte care crezi că sunt necesare. Iar rețelele sociale, să fie doar sursa de trafic pentru acel conținut.

3 moduri de a face bani de acasa: Bani online cu un website

Avantajul unui website, este că poți structura și păstra informația într-o formă clară și înțeleasă de vizitatori. Plus, poți crea diferite mecanisme de vânzare direct la tine pe site.

Un alt avantaj, al creării de site pentru brand personal, este că nu depinzi de regulile din social media, care se schimbă prea des. Dacă încă nu ai o echipă în spate, care să se ocupe de toată nebunia de pe social media, poate fi foarte dificil să faci față.

În cazul în care ești angajat, poți folosi site-ul personal în calitate de CV. Acesta îți poate aduce mai multe perspective în cazul în care vrei să te angajezi, să devii freelance și să faci bani de acasă sau chiar să-ți faci o afacere. Din start, te vei diferenția de concurență la acel post de lucru pentru care candidezi.

Printr-un blog personal, poți da dovadă de cunoștințe și experiență pe anumite subiecte, care cu timpul se poate transforma într-o afacere personală. Mulți antreprenori, așa și-au creat un brand personal începând cu un site propriu.

Această metodă presupune să-ți crești valoarea percepută de oameni față de tine ca brand și astfel să faci mai mulți bani de acasă sau în contextul unei afaceri. De ce să fii plătit cu 5 euro al oră dacă ai putea fi plătit cu 50 euro, doar prin simplu fapt “Eu sunt brand”.

Concluzii.

Acestea au fost cele 3 metode sigure recomandate de mine prin care poți să faci bani de acasă dacă știi să faci un web site și care îți permit să lucrezi online fără să ieși din casă. 

Depinde acum de tine, care metodă ți se potrivește cel mai mult, și dacă ești pregătit să intri în lumea online-ului să lucrezi și să faci bani de acasă. 

Eu zic că merită să încerci măcar una din ele. Acum este timpul potrivit să o faci. Nu ai nici un risc plus că există șansă destul de mare să faci bani de acasă, chiar dacă nu ai mai făcut așa ceva până acum.

De la angajat la freelancer sau antreprenor online, este doar un pas. Poți face asta, în timpul orelor libere la serviciu dacă ai posibilitate, sau part time, când nu ai ce face în timpul liber. 

Cu un laptop și conexiune internet chiar poți face multe. 

Este destul să faci un site la comandă pe lună, și timp de un an, îți faci bani de o vacanță de vis fără să renunți la job. Nu trebuie să aștepți măriri salariale, ca să poți face bani de acasă chiar acum. Fără să depinzi de cineva.

Dacă ai demult o idee de produs, poți crea un blog prin care să aduni oameni interesați de acel produs. Sau poți chiar merge mai departe, să creezi și un landing page pentru acel produs și să trimiți traficul de pe blog sau social media direct pe el.

Toate aceste lucruri, sunt posibile cu un web site pe care îl poți face singur cu cheltuieli mici din hobby și pasiune.

Acestea au fost cele 3 metode prin care poți faci bani de acasă pe care le poate încerca oricine interesat de freelance și antreprenoriat online.

Vrei să-ți lansezi un magazin online în 30 zile?

Te pot ajuta să-și faci site-ul, să încarci produsele și să lansezi prima ta campanie de promovare. Obții ghidarea mea și îți ofer suport până ajungi la primele vânzări.

1/ Vom crea împreună magazinul
2/ Conectăm sistemul de plăți, facturare, e.t.c.
3/ Te învăț cum să-l administrezi și să economisești